Paspoort kwijt in Las Vegas

In Las Vegas zijn ze enorm streng op het zogenaamde underage drinking, het drinken door minderjarigen. Uitgaanslocaties en barren in casino’s controleren streng op je leeftijd zodat hun vergunning voor het verkopen van alcoholische dranken niet ingetrokken wordt. Als je als jongere naar Las Vegas gaat zal je dan ook al snel leren om je paspoort altijd op zak te hebben.

Het nadeel van het altijd op zak hebben van je paspoort is dat je het kostbare document gemakkelijker kan verliezen. Als je je paspoort verliest heb je echter een probleem want terugvliegen naar Nederland zonder paspoort gaat niet. Goed opletten op je paspoort is dan ook het beste advies.

Maar wat als het kwaad al geschiet is en je na een avond stappen wakker wordt zonder paspoort? Of wat als je bestolen bent van je waardevolle spullen, inclusief paspoort? Om terug naar Nederland te kunnen vliegen moet je enkele stappen ondernemen:

1) Aangifte doen
Als je je paspoort in het buitenland verliest moet je allereerst aangifte doen bij de politie. In Las Vegas zijn tal van politiebureau’s waar je vaak dag en nacht terecht kan. Op lvmpd.com tref je een overzicht van de verschillende bureaus en de openingstijden. De concierge van je hotel en de meeste taxi chauffeurs kunnen je ook helpen bij het vinden van het dichtstbijzijnde politiebureau.

2) Een nooddocument verkrijgen
Om terug naar Nederland te kunnen vliegen zal je in het bezit moeten zijn van een geldig identificatiebewijs of nood-reisdocument. De Nederlandse ambassade zit in Washington, aan de andere kant van het land, dus dat is niet echt een optie. Nederland heeft in vrijwel alle grote Amerikaanse steden een consulaat zitten waar je terecht kan voor een dergelijk document. Helaas heeft Las Vegas geen Nederlands consulaat. Het consulaat dat het meest dichtbij is bevindt zich in Los Angeles:

Netherlands Consulate Los Angeles
11766 Wilshire Blvd, Suite 1150
CA 90025, Los Angeles, United States
fax: +1-310-478-3428

Als je bezig bent met een rondreis door Amerika dan kan het gebeuren dat je eerder in San Francisco komt dan in Los Angeles na het verliezen van je paspoort. Ook in San Francisco kun je terecht voor een nooddocument:

Consulate General San Francisco
120 Kearny Street – Suite 3100
San Francisco, CA 84104
fax: +1-415-291-2049

Een overzicht van alle Nederlandse consulaten in Amerika vind je hier. Je dient een afspraak te maken om terecht te kunnen bij het Nederlandse consulaat in zowel Los Angeles als San Francisco. Een afspraak maken kan vaak al voor de volgende dag, en dient online te gebeuren via DutchAppointments.com. Als je vragen hebt over de procedure kan je een e-mail sturen aan info@dutchhelp.com of bellen met 1-877-DUTCHHELP (1-877-388-2443) tussen 8:00 en 20:00 EST.

Om een nood document te ontvangen zal je zoveel mogelijk documenten moeten mee brengen om te bewijzen wie je bent en wat er zich heeft voorgevallen. Breng dan ook in ieder geval je vliegtickets mee, andere identificatiemiddelen die je hebt, creditcards en bankpasjes. Hoe meer je vmee brengt, hoe gemakkelijker en sneller het proces van aanvragen zal verlopen.

Aangezien je geen paspoort hebt, is vliegen van Las Vegas naar Los Angeles geen optie. De enige manier om je nooddocument in Los Angeles op te halen is dan ook om er heen te rijden. Zonder paspoort kan je echter geen auto huren. Als je al een huurauto hebt dan is dat geen probleem, maar als je zonder huurauto zit dan moet je op zoek naar een oplossing.

Als je niet iemand anders kan vragen om je naar Los Angeles te rijden, dan ben je aangewezen op een taxi of bus. Aangezien een taxi je vele honderden dollars zal kosten, is de bus een betere optie. Er zijn diverse buslijnen die je van Las Vegas naar Los Angeles kunnen brengen. De prijzen verschillen per lijn en per dag dat je gaat, maar zitten kosten meestal tussen de $30 en $70. Boek je buskaartje via een van de volgende sites:

Een busreis van Las Vegas naar Los Angeles zal je tussen de vijf en zeven uur kosten. Al met al zal het verkrijgen van een reisdocument en terug in Las Vegas komen zeker een dag in beslag nemen.

3) Aangifte doen in Nederland en een nieuw paspoort aanvragen
Ook al heb je aangifte gedaan in Las Vegas, eenmaal terug in Nederland zal je ook bij de Nederlandse politie aangifte moeten doen van de vermissing van je paspoort. Daarna kan je bij de gemeente waar je staat ingeschreven een nieuw paspoort aanvragen.

Comments are closed.

Eric's New York Download de gratis app in de App Store