Luxor hotel Las Vegas

Luxor Las Vegas

Boek direct een kamer in Luxor of bekijk de kamerprijzen

Het Luxor hotel is ongetwijfeld het meest herkenbare hotel in Las Vegas. Op het zuidelijke deel van de Strip valt de gigantische piramide van maar liefst dertig verdiepingen wel heel erg op. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit het tweede grootste hotel van Las Vegas is en zelfs het zesde grootste van de wereld. Naast de piramide kan men hier ook een replica van de Sfinx van Gizeh en een 43 meter hoge obelisk bewonderen.

 

Hotel
In totaal bestaat Luxor uit 4400 kamers, waaronder 440 suites die zich allemaal in de enorme piramide bevinden. Om een suite te bereiken, is een ritje met de “inclinator” nodig. Deze speciale lift brengt u in een hoek van 39 graden in stijl naar je suite over de wanden van de glazen piramide. De meer traditionele kamers liggen in de twee aanpalende torens, die beiden 22 verdiepingen hoog zijn.

Dankzij een hoogte van 111 meter is het Luxor hotel in Las Vegas sowieso al van ver te zien, maar een fascinerende lichtstraal die uit de top van het gebouw komt, zet de aanwezigheid van het hotel nog wat meer in de kijker. Deze lichtstraal wordt gezien als de sterkste ter wereld en het is dan ook geen wonder dat de straal zelfs vanuit de ruimte waar te nemen is.

Player Deluxe Room Luxor Las Vegas Standard Pyramid Room Luxor Las Vegas

Entertainment
Zoals elk ander gerenommeerd hotel op de Strip, heeft ook Luxor een uitgebreid casino. Men kan hier gokken op een oppervlakte van meer dan elfduizend vierkante meter, inclusief een race- en sportgedeelte waar gokkers naar hartenlust geld kunnen inzetten op hun favoriete atleten. Pokerliefhebbers kunnen dan weer terecht in de Bruce Buffer Poker Room. Ook vind je in het Luxor hotel de wereldberoemde tentoonstelling ‘Bodies’.

Ook ontspannen is in het Luxor hotel in Las Vegas geen enkel probleem. Met vier grote zwembaden en een jacuzzi kan iedereen een duik in het water nemen. Wie liever verwend wordt, kan daarvoor terecht in de “Nurture Spa & Salon”. Het is zeker niet de meest uitgebreide spa van de Strip, maar men kan er kiezen voor een breed aanbod aan massages, gezichtsverzorgingen en lichaamsbehandelingen. Daarnaast beschikt het hotel ook over 29 winkels en is het met een luchtbrug verbonden aan “The Shoppes at Mandalay Place” waar men eveneens lekker kan shoppen.

zwembad Luxor Las Vegas Nurture Spa Luxor Las Vegas

Gastronomie
Op culinair vlak komt iedereen aan zijn trekken in het Luxor hotel. Er zijn tal van verschillende eetgelegenheden, maar er zijn er twee die er net een beetje bovenuit steken. Zo kun je in “Tacos & Tequila” terecht voor een heerlijke Mexicaanse avond. Sushiliefhebbers vinden hun gading eerder in “Rice and Company”, een trendy restaurant met een traditionele Chinese en Japanse keuken, inclusief sushi, sashami en teryiaki.

Tacos and Tequila Luxor Las Vegas Rice and Company Luxor Las Vegas

Uitgaan
Het nachtleven in Las Vegas staat hoog aangeschreven en de LAX Nightclub in het Luxor hotel is dan ook een bezoekje waard. De club telt 78 VIP-tafels, welke zijn verspreid over twee verdiepingen. Wil je het liever iets minder exclusief, dan heeft het hotel nog verschillende andere nachtclubs zoals Cathouse, Flight en Liquidity. In die laatste zal je overigens versteld staan van de adembenemende water- en lichteffecten.

Wie het ’s avonds liever wat rustiger aan doet, kan kiezen voor een van de verschillende shows die in het Luxor hotel op het programma staan. Zo is “Criss Angel Believe”, een samenwerking tussen Cirque du Soleil en illusionist Criss Angel, zeker een aanrader. Iets minder mysterieus, maar wel enorm grappig, zijn de shows van comedian Carrot Top.

LAX Nightclub Luxor Las Vegas LAX Nightclub VIP  Luxor Las Vegas

Vervoer vanaf de luchthaven
De Strip in Las Vegas ligt op slechts een kwartier rijden van de McCarran International Airport, waardoor het vervoer tussen de luchthaven en je hotel geen probleem moet zijn. Het Luxor hotel biedt zelf geen vervoer aan van en naar de luchthaven, maar je kunt hier wel alvast online het vervoer regelen. Ter plekke een taxi regelen kan natuurlijk ook.

Klik hier voor meer informatie over de kamerprijzen van Luxor of om direct online te boeken!

Comments are closed.

Eric's New York Download de gratis app in de App Store