Lake Mead

arrow-right-klein Boek een dinner cruise op Lake Mead!

Ontstaansgeschiedenis
De omgeving van Lake Mead was in de afgelopen tienduizend jaar het jacht- en leefterrein van indianen. Aanvankelijk woonden ze in grotten en holen, later in kleine dorpjes (“pueblo’s”). Sommigen verbouwden mais, bonen, pompoenen of katoen.

In de negentiende eeuw werd het gebied ontdekt door blanken. Ze zagen het als nieuw leefgebied, en sommigen hoopten er rijk te worden van goud of zilver. In 1902 werd besloten in de rivier de Colorado een stuwdam aan te leggen. Deze dam moest een einde maken aan de overstromingen van de rivier, en ook zou de kracht van het water gebruikt kunnen worden om elektriciteit op te wekken.

In 1931 werd met de bouw begonnen, en in 1936 was de dam klaar. Aanvankelijk werd hij de Boulder Dam genoemd, naar de nabijgelegen plaats Boulder City, maar tegenwoordig staat hij bekend als de Hoover Dam, naar president Herbert Hoover, die met onder meer dit project voor werkgelegenheid zorgde tijdens de Grote Depressie.

Toen de stuwdam af was, ontstond er uiteraard een stuwmeer: Lake Mead, genoemd naar Elwood Mead, die het project had geleid.

Recreatie
In 1964 werd Lake Mead aangewezen als recreatiegebied. U kunt er elke denkbare vorm van watersport beoefenen, zoals varen, vissen, waterskiën en zwemmen. Maar u kunt ook in de omgeving gaan wandelen, paardrijden of fietsen.

U kunt een kano of kajak huren bij de Willow Beach Marina, maar u kunt ook uw eigen boot gebruiken. Als u gaat kajakken of kanovaren in uw eigen boot, wees dan op uw hoede voor de Quagga-mossel. Maak de boot na gebruik schoon met warm water en zeep, of met bleekmiddel. Ruwe plekken kunnen baby-mosselen zijn, te klein om met het oog te herkennen. Maak de boot goed droog, want mosselen hebben aan de kleinste beetjes stilstaand water genoeg om zich te ontwikkelen.

Als u de omgeving gaat verkennen op de (motor)fiets, kunt u het beste de routes nemen die zijn aangegeven met gele pijlen met een nummer, zoals de Northshore Road, de Lakeshore Drive, of de ruim 50 kilometer lange River Mountains Loop Trail. Het terrein buiten de aangegeven routes is veelal verboden gebied, en ook zijn veel wegen er slechter begaanbaar (steil, en met scherpe bochten).

Als u gaat wandelen, zorg dan voor een goede voorbereiding. Koop een gedetailleerde kaart, en laat u door een parkwachter informeren over de begaanbare of juist verboden routes. Met wat geluk (en een verrekijker) kunt u een dikhoornschaap, hert of coyote zien. Ook zijn er woestijnschildpadden, slangen en hagedissen. Op de punt van de Overton Arm is een reservaat met talloze vogelsoorten.

U kunt overnachten in Lake Mead Lodge, Temple Bar of Echo Bay Resort. Er zijn diverse eetgelegenheden. In de jachthavens zijn benzinestations. Ook vindt u daar winkeltjes voor kruidenierswaren en vissersbenodigdheden. In Callville Bay is een wasserette en kunt u douchen. Met uw caravan kunt u onder meer terecht in Lake Mead RV Village.

Bereikbaarheid vanuit Las Vegas
Met de auto: Neem de I-515 en de US-93 naar het zuiden (richting Phoenix). Na ongeveer 50 kilometer, even voorbij Boulder City, bent u er. U kunt ook een georganiseerde dagtrip boeken waar u de Hooverdam en Lake Mead bezoekt. Een andere manier om van Lake Mead te genieten is met een een dinner cruise!

 

 

Lake Mead uitzicht vanaf luchtLake Mead Nevada

Comments are closed.

Eric's New York Download de gratis app in de App Store