Menu
Hooverdam

Hooverdam

Koop tickets nu
hoover dam

De Hooverdam is een indrukwekkende boogdam in de Colorado River, gelegen op de grens van de staten Arizona en Nevada. De dam is vandaag de dag nog steeds één van de topattracties van de Verenigde Staten. Jaarlijks trekken meer dan acht miljoen bezoekers naar Black Canyon, dat op slechts 48 kilometer van Las Vegas ligt. Het is met zijn 220 meter dan ook de hoogste dam van het westelijk halfrond. De Hooverdam bevat zeventien generatoren die samen maar liefst 4 miljard kilowatt per jaar produceren. Zowel Nevada als Arizona en Californië worden hiermee van stroom voorzien.

Boek hier uw tour naar Hooverdam

Tours van de Hooverdam

Het spectaculairste uitzicht op de dam was vroeger alleen per helikopter bereikbaar. In 2010 is hier verandering in gekomen dankzij de “Mike O’ Callaghan & Pat Tillman Memorial Bridge”. De brug ligt 450 meter ten zuiden van de Hooverdam en biedt op een hoogte van 275 meter het beste uitzicht dat u maar kunt inbeelden. Leuk detail is dat wanneer u op de brug staat, u zich bevindt op de grens van twee staten:  Arizona en Nevada.

Hoover Dam meer boogdam Hooverdam

Geschiedenis

Duizenden arbeiders werkten eraan van 1931 tot 1936 en het is dan ook geen wonder dat de Hooverdam behoort tot de meest indrukwekkende bouwwerken van de twintigste eeuw. De plannen voor de bouw van deze dam dateren al van 1900, maar pas in 1928 werden de plannen goedgekeurd en kon het bedrijf “Six Companies” beginnen aan dit immense project. Tegen ieders verwachting in, leverde het bedrijf de dam twee jaar eerder dan geschat af. Omdat president Herbert Hoover een belangrijke rol had gespeeld in de totstandkoming van dit project, werd de dam naar hem vernoemd.

Hoover Dam boogdam uitzicht vanaf Hoover Dam

Comments are closed.