Grand Canyon

Koop tickets nu
Grand Canyon blauwe lucht

De Grand Canyon is een fabelachtig mooi natuurgebied in Arizona op ongeveer 4 uur van Las Vegas. In 1979 is de Grand Canyon op de Werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst. Het bezoeken van de Grand Canyon is meer dan de moeite waard. Er zijn verschillende opties om dit te doen.

Bekijk hier alle dagtochten naar de Grand Canyon

Dagtochten naar de Grand Canyon

Als u een spectaculaire ervaring wilt hebben, dan kan ik aanraden de Grand Canyon te ontdekken met een helikoptervlucht.

Voor de dare devils is er de Skywalk, die wordt gerund door de Hualapai indianen. Dit zwevende platvorm is van glas gemaakt en biedt u een fantastisch uitzicht dat u niet snel zult vergeten. U krijgt de kans om 22 meter over de diepe Grand Canyon te wandelen en door het glazen platvorm naar beneden te kijken. Met deze dagtocht kunt u samen met een gids Grand Canyon ontdekken en de Skywalk bewandelen.

Voor diegenen die houden van geschiedenis kunt u langs de South Rim vele historische bezienswaardigheden vinden. Zo is er bijvoorbeeld de Desert Watch Tower vanwaar u een prachtig uitzicht heeft en indien u meer geïnteresseerd bent in musea dan kunt u een kijkje nemen in de Kolb Studio. Hierin is een museum gevestigd met steeds veranderende tentoonstellingen die gericht zijn op het leven in dit gebied. Geïnteresseerd in fossielen en stenen? Dan is een bezoekje aan de Lookout Studio een welkome verandering.

Grand Canyon en de Colorado River Grand Canyon vanaf helikopter

Zelf op pad

Als u zelf de Grand Canyon wilt ontdekken, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de Cape Royal Trail. Deze route heeft weinig hoogteverschillen en is daarom ook geschikt voor wandelwagens en rolstoelen. Indien u een meer ervaren wandelaar bent, kunt u kiezen voor de North Kaibab Trail, die loopt van de North Rim naar de South Rim helemaal tot aan de Colorado Rivier. Tijdens het volgen van deze prachtige route heeft u bovendien verschillende mogelijkheden om even te stoppen en te genieten van het overweldigende natuurgeweld.

Door het unieke klimaat komen hier planten en dieren voor die u niet snel elders zult vinden. Zo hebben verschillende planten inmiddels een speciale status gekregen van de U.S. Fish and Wildlife Service en kunt u hier zeldzame dieren in hun natuurlijke leefomgeving bewonderen. De ultieme beleving voor de natuurliefhebber! Wilt u zelf op pad maar heeft u geen auto ter beschikking? Boek hier de shuttlebus van Las Vegas naar de Grand Canyon.

Erics tip: Het steeds veranderende weersklimaat zorgt er echter wel voor dat er grote temperatuurverschillen kunnen optreden. Ik raad daarom aan goed voor te bereiden door het meenemen van warme en beschermende kleding.

Bekijk hier alle dagtochten naar de Grand Canyon

Colorado River boottocht Grand Canyon en Colorado River