Grand Canyon

Grand Canyon blauwe lucht

Ontstaansgeschiedenis
De Grand Canyon is een fabelachtig mooie plek en bestaat al 6 miljoen jaar. De erosie van deze bijzondere kloof heeft er in de loop der jaren voor gezorgd dat er een uniek natuurverschijnsel is ontstaan wat in 1979 op de Werelderfgoedlijst van Unesco is geplaatst. Verantwoordelijk voor de steeds veranderende vormgeving van de prachtige natuur is de woeste Colorado rivier.

Ontdek de Grand Canyon
Wanneer je op zoek bent naar rust en ruimte heeft u in de Grand Canyon volop mogelijkheden. Tijdens je vakantie in Las Vegas kun je bijvoorbeeld een dagtrip maken naar dit gebied, maar ook kun je kiezen voor een avontuurlijke vakantie voor langere tijd waarbij je met rugzak rondreist via van te voren uitgestippelde wandelingen. Deze routes zijn bovendien geschikt gemaakt voor elke soort wandelaar, of je nu een beginneling bent of een ervaren wandelaar.

Zo kun je als beginneling bijvoorbeeld kiezen voor de Cape Royal Trail. Deze route heeft weinig hoogteverschillen en is daarom ook geschikt voor wandelwagens en rolstoelen. Indien je een meer ervaren wandelaar bent kunt je kiezen voor de North Kaibab Trail, die loopt van de North Rim naar de South Rim helemaal tot aan de Colorado Rivier. Tijdens het volgen van deze prachtige route heb je bovendien verschillende mogelijkheden om even te stoppen en te genieten van het overweldigende natuurgeweld in de Grand Canyon. Zo kun je onderweg rijden op een ezel of wanneer je het avontuur aandurft onder begeleiding van ervaren personeel raften op de Colorado rivier. Door de diverse stroomversnellingen is dit een geweldig avontuur. Het steeds veranderende weersklimaat zorgt er echter wel voor dat er grote temperatuurverschillen kunnen optreden. Het wordt daarom aangeraden je goed voor te bereiden door het meenemen van warme en beschermende kleding.

Grand Canyon en de Colorado River Grand Canyon vanaf helikopter

Skywalk
Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden en bezienswaardigheden in de Grand Canyon. Zo is er de Grand Canyon Skywalk, die wordt gerund door de Hualapai indianen. Dit zwevende platvorm is van glas gemaakt en bied je een fantastisch uitzicht dat je niet snel zult vergeten. Je krijgt de kans om 22 meter over de diepe Grand Canyon te wandelen en door het glazen platvorm naar beneden te kijken. De toegangsprijs is bovendien inclusief een busrit, een heerlijke lunch en een bezoek aan Guano Point, waar je de overblijfselen van de Bat Cave Guano mijn kunt bezichtigen.

Voor diegenen die houden van geschiedenis heeft de Grand Canyon ook veel te bieden omdat er langs de South Rim vele historische bezienswaardigheden te vinden zijn. Zo is er bijvoorbeeld de Desert Watch Tower vanwaar je een prachtig uitzicht heeft en indien je meer geïnteresseerd bent in musea dan kun je een kijkje nemen in de Kolb Studio. Hierin is een museum gevestigd met steeds veranderende tentoonstellingen die gericht zijn op het leven in de Grand Canyon. Geïnteresseerd in fossielen en stenen? Dan is een bezoekje aan de Lookout Studio een welkome verandering.

En wil je nu gewoon genieten van de bijzondere natuur dan kunt je hier je hart ophalen, want door het unieke klimaat komen hier planten en dieren voor die je niet snel elders zult vinden. Zo hebben verschillende planten inmiddels een speciale status gekregen van de U.S. Fish and Wildlife Service en kun je hier zeldzame dieren in hun natuurlijke leefomgeving bewonderen.

Boek je trip online
Om de Grand Canyon te bezoeken kun je, indien je niet met eigen vervoer kunt gaan, gebruik maken van verschillende georganiseerde tours. De meest spectaculaire is natuurlijk de rondvlucht met een helikopter. Een ervaring die je nooit meer zult vergeten en waarover nog veel zal worden nagepraat. Mocht je liever met de beide benen op de grond blijven dan kun je kiezen uit een grote verscheidenheid aan bustours die je langs alle toeristische plekken brengen. Kortom: er is veel te zien en te doen. De Grand Canyon is daarom een bezoek meer dan waard en zal je een ervaring geven om nooit weer te vergeten.

Bekijk hier alle dagtrips naar de Grand Canyon

Grand Canyon helikopter Grand Canyon arvore

Colorado River boottocht Grand Canyon en Colorado River

Comments are closed.

Eric's New York Download de gratis app in de App Store