Achtbanen en attracties

Als je de auto pakt en iets meer dan vier uur in zuidwestelijke richting rijdt kom je aan bij Six Flags Magic Mountain waar je meer achtbanen vindt dan je in een dag kan bezoeken zo’n beetje. Maar ook als je geen zin hebt om richting Los Angeles te gaan dan kan je een adrenaline kick krijgen want ook in Las Vegas zijn er genoeg attracties te vinden.

The Stratosphere
Het eerste idee was om een gigantische aap langs de toren te laten klimmen. Daarna was het idee om een kabelbaan schuin richting de strip te maken. Die beide ideeën gingen niet door maar de Stratosphere is nog altijd een bezoekje waard als je van attracties houdt. Bovenop de toren valt namelijk, naast het observatie deck waar je over heel Las Vegas kan uitkijken, genoeg te beleven.

 • Insanity The Ride – $15
  De spin op de kermis kennen we allemaal wel en Insanity The Ride is eigenlijk niet heel anders. Je neemt plaats in een stoel die bevestigd is aan een arm en het geheel draait steeds sneller rondjes, en daarnaast draait je stoel ook nog eens om zijn as. Het enige verschil met de klassieker is dat Insanity aan een arm twintig meter buiten de toren hangt. En die toren is 260 meter hoog.
 • X-Scream – $15
  Vroeger had je een volledige achtbaan rondom de Stratosphere maar die heeft ruimte moeten maken voor iets nieuws. De naam X-Scream is een logische als je de attractie wel eens bezocht hebt. Ook al sta je maar aan de kant te kijken, meteen is duidelijk dat iedereen het uitschreeuwt. Je neemt plaats in een karretje en je wordt simpelweg over het randje gekukeld. Het klinkt simpel, maar probeer het maar eens uit!
 • Big Shot – $15
  Je zit al op bijna 300 meter hoog en daar komt nog eens bijna 50 bij als je in de Big Shot gaat zitten. Met 72 kilometer per uur wordt je omhoog geschoten om vervolgens voor eventjes een gewichtloos punt te bereiken. Daarna mag je je maag binnen bedwang proberen te houden want je vliegt met een zelfde tempo weer omlaag om vervolgens nog eens naar boven geschoten te worden.
 • SkyJump – $109
  Sinds 2010 hangen er bij de Stratosphere twee dikke kabels vanaf het dak naar beneden. Daar tussen zit een tuigje waar je met een speciaal pak in gehangen kan worden. Als het je wat lijkt om van de gigantisch hoge toren te springen dan kan dat nu dus zonder risico. Boek de SkyJump en je krijgt een korte veiligheidstraining en een speciaal pak aangemeten om de sprong van je leven te maken. Je betaalt $109 voor de sprong en een tientje extra als je een foto als bewijs wilt. Betaal $40 extra en je krijgt er een video bij.

Om boven te komen zal je een kaartje voor de lift moeten kopen á $18, maar als je sowieso een attractie wilt bezoeken en niet alleen voor het observatiedeck gaat, dan betaal je minder. Als je met een groep van meer dan 20 bent dan krijg je $8 korting op je ticket voor de lift. Als je meer dan een attractie wilt bezoeken dan zijn er diverse pakketten te koop:

 • Lift omhoog + 1 attractie- $23
 • 
Lift omhoog + 2 attracties – $28
 • Lift omhoog + 3 attracties- $33
 • Lift omhoog + ongelimiteerd attracties bezoeken- $34
 • 
Pas om de rijen over te slaan: $10.00

New York New York
Als je over de Las Vegas strip rijdt en je passeert New York New York dan is de kans groot dat er plots een achtbaankarretje langs raast. De gigantische achtbaan is om en door het hele complex gebouwd en kent loopings en kurken.

 • The Big Apple Coaster – $14
  Met een topsnelheid van 107 kilometer per uur is dit een redelijk serieuze achtbaan. Meer dan 1,4 miljoen mensen gaan er per jaar in en een groot deel daarvan komt er weer misselijk uit.

Als je denkt dat je er meer dan eens in wilt, dan kan je direct voor $25 een Scream Pass aanschaffen die je de hele dag toegang verschaft. Als je met vier man bent dan kan je een Family pass aanschaffen voor $60, en dan krijg je er nog twee foto’s bij ook.

Je kan ook trouwen in de achtbaan. Wil je dat ’s ochtends doen dan kost het je als stel $600, kies je ervoor om elkaar ’s avonds het ja-woord te geven in de achtbaan dan moet je $700 afrekenen.

Acrobat or Acrophobe Stratosphere Las Vegas Big Apple Coaster NewYorkNewYork

Comments are closed.

Eric's New York Download de gratis app in de App Store